Preskočiť na obsah

Červené zemiaky

Potrebujeme

  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • červenú mletú papriku sladkú
  • soľ
  • drvenú rascu
  • 100 g oravskej slaniny
  • olej

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Do kastróla si dáme trochu oleja, na ktorom osmažíme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu do červena. Pridáme mletú papriku a hneď aj zemiaky, aby nám nezhorkla. Posolíme a poprášime rascou. Následne zemiaky zalejeme dvomi litrami vody, zakryjeme a necháme dusiť, až kým sa všetka voda nevyparí a zemiaky sa nerozpadnú na kašovitú konzistenciu. Podávame s opraženou slaninkou a cibuľou. Môžu sa pridávať aj ako príloha k mäsu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *