Demikát

vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.


Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou.

Potrebujeme

  • 1
  • 5 l vody
  • 1 cibuľa
  • soľ a korenie
  • 200 g zemiakov
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • ½ ČL rasce
  • 125 g Liptov Bryndze
  • 100 ml sladkej smotany
  • 2 krajce čierneho chleba
  • 1 PL lyžica masti

Postup:

Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.

Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.

Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.

Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!

0 komentárov k článku “DemikátPridajte vlastný →

Pridaj komentár