Preskočiť na obsah

Karfiolová polievka

Potrebujeme

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 1 polievkovú lyžicu tuku
  • 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany
  • žĺtok
  • korenie
  • muškátový orech
  • petržlenová vňať

Postup:

Z karfiolovej stopky opatrne pooberáme jednotlivé ružičky, väčšie ešte prekrojíme a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Dáme pozor, aby sa nerozvarili.

Následne uvarené karfiolové ružičky precedíme a necháme dobre odkvapkať cez sitko..

Dozlatista usmažíme múku na približne jednej polievkovej lyžici tuku a rozmiešame so studenou vodou. Za stáleho miešania prilievame do karfiolového vývaru. Dobre odparený vývar prelejeme cez sitko do druhého hrnca. Pridáme karfiol a necháme zohriať.

Do horúcej polievky pridáme žĺtok rozmiešaný so smotanou, dochutíme muškátovým orechom, korením, prípadne soľou a pokerájanou pretržlenovou vňaťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *