Preskočiť na obsah

Kura na ananáse

Potrebujeme

  • 600 g kuracích pŕs
  • 250 kompótového ananásu
  • 200 ml vody
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 2 lyžice oleja
  • kari korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 3 lyžice kompótovej šťavy

Postup:

Mäso nakrájame na rezance, ktoré obalíme v zemiakovom škrobe, soli a korení. Na rozpálenom oleji mäso orestujeme. Ananás zmiešame so sójovou omáčkou a kari korením, vylejeme do panvice a necháme 5 minút marinovať. Potom pridáme vodu a cukor. Podlejeme ananásovou šťavou a dusíme ešte asi 15 minút, kým mäso nezmäkne. Podávame s ryžou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *