Preskočiť na obsah

Kurací perkelt

Potrebujeme

  • 1 väčšie kurča
  • 6 dkg masti
  • 3 väčšie cibule
  • červená mletá paprika
  • soľ
  • voda alebo vývar
  • 1/4 l kyslej smotany
  • lyžica maizeny

Postup:

Kurča očistíme, umyjeme, stiahneme z neho kožu a rozkrojíme na menšie kúsky.

Na rozpálenej masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme sladkú mletú papriku (môžeme pridať aj trochu štipľavej), vložíme kurča, trochu ho opražíme, podlejeme vodou, osolíme a udusíme do zmäknutia.

Šťavu podľa potreby dolejeme vodou alebo vývarom, povaríme, pridáme smotanu, v ktorej sme rozšľahali maizenu. Následne vložíme kúsky mäsa a krátko povaríme. Podávame s haluškami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *