online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak na piškótové cesto chcete dávať ovocie a želatinu, vždy ho najskôr potrite džemom, aby želatina nevsiakla do cesta
  • ak chcete mať chutnejšie sušené huby, tak ich nakrájané pred sušením posypte grilovacím korením, hodia sa do guláša
  • keď sekáte mandle do koláča, zmiešajte ich s trochou cukru, nebudú odskakovať
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[803] domace potreby
domace potreby35 %
[525] nábytok
nábytok23 %
[469] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče21 %
[467] knihy
knihy21 %

Celkový počet hlasov je 2264

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Jednoduchá bublanina

Cukor, vanilínový cukor, vajcia a olej vyšľaháme asi 10 minút. Vareškou primiešame múku s práškom do pečiva a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený...

Čítať celý recept

Rezancová polievka s tofu

Na oleji opražíme najemno nastúhanú mrkvu, pridáme múku, vegetu, zalejeme vodou a asi 15 minút povaríme. Zavaríme rezance, pridáme petržlenovú...

Čítať celý recept

Punčové košíčky

Zo surovín si vypracujeme hladké cesto a plníme ho do košíčkových formičiek. Cesto musí byť v tenkej vrstve, aby nám v košíčku zostala jamka....

Čítať celý recept