online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak chcete mať praženicu pekne nadýchanú, tak bielky a žĺtky najskôr dobre rozšľahajte a osoľte až tesne pred dopečením
  • ak na piškótové cesto chcete dávať ovocie a želatinu, vždy ho najskôr potrite džemom, aby želatina nevsiakla do cesta
  • ak chcete mať chutnejšie sušené huby, tak ich nakrájané pred sušením posypte grilovacím korením, hodia sa do guláša
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[811] domace potreby
domace potreby35 %
[529] nábytok
nábytok23 %
[479] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče21 %
[472] knihy
knihy21 %

Celkový počet hlasov je 2291

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Vanilkové rožteky

Všetky prísady zmiesime a tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme asi 12 minút pri 180 stupňoch. Ešte teplé obalíme v cukre alebo...

Čítať celý recept

Kokosová roláda

Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Zamiešame a vylejeme na plech vyložený papierom...

Čítať celý recept

Domáce langoše

Z droždia, cukru a 50 ml mlieka si pripravíme kvások. Asi 15 minút počkáme, pridáme zvyšné mlieko, múku a soľ a vypracujeme cesto, ktoré sa...

Čítať celý recept