online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak chcete chutnejší a farebnejší vývar z kostí, tak ich pred varením opečte v rúre
  • ak chcete jemnejšiu chuť kyslej šošovicovej polievky, použite namiesto octu horčicu
  • ak vám nejdú upečené koláčiky vyklápať z formičiek, položte ich na mokrú utierku
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[856] domace potreby
domace potreby35 %
[552] nábytok
nábytok23 %
[525] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče22 %
[498] knihy
knihy20 %

Celkový počet hlasov je 2431

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Cesnačka

Pokrájané zemiaky zalejeme vodou, pridáme soľ a mleté čierne korenie a dáme variť. Počas varenia si z približne 1 lyžice múky a oleja pripravím...

Čítať celý recept

Voňavý králik

Králika si naporcujeme na menšie kúsky a na 24 hodín vložíme do marinády, ktorú si pripravíme z 1 dcl oleja, prelisovaného cesnaku, 2 lyžíc...

Čítať celý recept

Zimný ovocný čaj

Všetko ovocie nadrobno nakrájame, pridáme cukor, škoricu, klinčeky a varíme asi pol hodiny. Pridáme rum a ešte krátko povaríme. Horúce plníme...

Čítať celý recept