online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak potrebujete zemiaky rýchlo uvariť, pridajte do vriacej vody pol lyžičky masla, pár kvapiek oleja alebo pohár svetlého piva
  • staršie vlašské orechy zbavíme nahorklej chute, ak ich zalejeme mierne osladenou vriacou vodou a necháme ich v nej vychladnúť
  • ak chcete ľahko vyklopiť upečenú bábovku, tak pred pečením natrite formu tukom a vložte ju na chvíľu do chladničky, aby tuk ztuhol a až potom ju vysypte múkou
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[674] domace potreby
domace potreby36 %
[432] nábytok
nábytok23 %
[371] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče20 %
[374] knihy
knihy20 %

Celkový počet hlasov je 1851

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Šuhajdy

Cukor, orechy a strúhanku zmiešame a zalejeme rumom a trochou mlieka, aby sme získali hustejšiu kašovitú zmes. Ceru rozpustíme na miernom ohni a...

Čítať celý recept

Ovocná zemiaková baba

Surové zemiaky postrúhame, zlejeme z nich vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, štipku soli a podľa potreby zahustíme múkou. Jablká ošúpeme,...

Čítať celý recept

Orechové košíčky

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré plníme do košíkových formičiek. Upečieme, necháme prechladnúť a košíčky vyklopíme. Pripravíme si...

Čítať celý recept