online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak chcete mať praženicu pekne nadýchanú, tak bielky a žĺtky najskôr dobre rozšľahajte a osoľte až tesne pred dopečením
  • ak na piškótové cesto chcete dávať ovocie a želatinu, vždy ho najskôr potrite džemom, aby želatina nevsiakla do cesta
  • ak chcete mať chutnejšie sušené huby, tak ich nakrájané pred sušením posypte grilovacím korením, hodia sa do guláša
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[949] domace potreby
domace potreby35 %
[598] nábytok
nábytok22 %
[609] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče23 %
[548] knihy
knihy20 %

Celkový počet hlasov je 2704

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Viedenská sviečkovica

Slaninu a švajčiarsky syr pokrájame na obdĺžniky s rozmermi 2 cm x 0,5 cm. Mäso potrieme soľou, korením a prešpikujeme slaninovými a syrovými...

Čítať celý recept

Syrová roláda

Eidam ponoríme v mikroténovom vrecku do horúcej vody a necháme ho zmäknúť. Medzitým mäkké syry vyšľaháme na hladký krém, ak treba, zriedime...

Čítať celý recept

Višňová torta

Polevu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli a necháme ju vychladnúť. Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý...

Čítať celý recept