online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • pri príprave jablkového kompótu pridajte po vychladnutí lyžicu medu, bude oveľa lahodnejší
  • ak vám zostala polovica ošúpanej cibule, potrite ju maslom, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky
  • ak nechcete, aby sa vám mlieko pri varení pripálilo, potrite dno hrnca maslom
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[872] domace potreby
domace potreby35 %
[559] nábytok
nábytok23 %
[534] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče22 %
[504] knihy
knihy20 %

Celkový počet hlasov je 2469

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Medovníkový stromček

Recepty pre vás - Koláče, zákuskyPridajte svoj obľúbený recept!
Medovníkový stromček

Zdenka Gabajová, 22. augusta 2010

Potrebujeme:

  • 400 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 250 g smetolu
  • 750 g hladkej múky
  • pol lyžičky škorice

Poleva:

  • 140 g práškového cukru
  • 1 bielok

Postup:

Z medovníkového cesta recept nájdete pod názvom Medovníky si vykrojíme 7 hviez rozličných veľkosti, kruh s priemerom 10 cm a 7 krúžkov s priemerom 2 cm. Tiež si vykrojíme 2 slzičky, z ktorých urobíme vrchol stromčeka. Medovníky upečieme a necháme vychladnúť. Zoberieme si špajdlu, na ktorú napichneme veľký kruh a potom striedame malé krúžky s hviezdami, ktoré uložíme od najväčšej po najmenšiu. Nad poslednou hviezdičkou špajdlu odlomíme. Hviezdičky si zlepíme spolu a k stromčeku ich už prilepíme bielkovou polevou. Do vrecúška si dáme bielu polevu na medovníky a zvrchu ju rovnomerne striekame na stromček, aby sme vytvorili efekt snehu.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Bravčové filé

Nakrájané bravčové rezne osolíme, zľahka naklepeme, okoreníme a následne opečieme na horúcom tuku po obidvoch stranách.V slanej vode uvaríme...

Čítať celý recept

Cibuľový čaj proti kašľu

Vodu necháme zovrieť, pridáme ošúpanú, napoly prekrojenú cibuľu a necháme 5 minút povariť. Na záver prisypeme medzi prsty majoránky, zakryjeme...

Čítať celý recept

Špenátové halušky

Z múky, špenátového pretlaku, vajca a soli si pripravíme cesto, z ktorého robíme halušky a varíme v osolenej vode. Na oleji si udusíme šampiňóny,...

Čítať celý recept