Preskočiť na obsah

Polievka s pečeňovými knedličkami

Potrebujeme

  • 150 g pečene
  • 1 hovädzí bujón
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhanky
  • soľ, korenie, majoránka
  • citrónová kôra
  • petržlenová vňať

Postup:

Pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo naškriabeme nožom, pridáve dve vajcia a strúhanku a dobre premiešame. Zmes necháme stáť 10 až 15 minút.

Následne uvaríme bujón a približne 15 minút v ňom povaríme malé pečeňové knedličky vyformované z pripravenej zmesi.

Do polievky pridáme trošku nastrúhanej citrónovej kôry, štipku majoránky a dochutíme soľou a korením. Polievku podávame s pokrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *