Preskočiť na obsah

Šampiňónová polievka

Potrebujeme

  • 1/4 kg šampiňónov
  • 2 polievkové lyžice tuku
  • 2 polievkové lyžice múky
  • cibuľa
  • petržlenová vňať
  • korenie
  • soľ
  • 1 vajce
  • 2 žemle (chlieb)
  • hovädzí bujón
  • 50 cl bieleho vína

Postup:

Šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na drobné kúsky. V hrnci rozpálime tuk, pridáme šampiňóny, soľ, korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a prikryté udusíme do mäkka.

V šálke so studenou vodou rozhabarkujeme múku a za stáleho miešania pridávame do šampiňónov.

Do zmesi prilejeme vopred pripravený hovädzí vývar a dobre povaríme. Nakoniec prilejeme pripravené víno a rozšľahané vajce. Ešte chvíľu varíme.

Šampiňónovú polievku podavéme s opraženými kockami chleba alebo žemle. Opražené kocky chleba pridávajte až na tanier, po pridaní do hrnca s polievkou sa po chvíli rozmočia a „už to nie je ono“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *