online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak nechcete mať upečené muffiny na okrajoch od múky z formy, vysypte ju kakaovým práškom
  • ak chcete mať sneh z bielkov do koláča kvalitnejší, mierne bielky osoľte a pridajte 4 cl vody
  • ak chcete, aby kysnuté buchty vydržali dlhšie čerstvé a vláčne, potrite ich hneď po vybratí z rúry vodou zmiešanou s rumom a cukrom
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[779] domace potreby
domace potreby35 %
[515] nábytok
nábytok23 %
[449] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče20 %
[453] knihy
knihy21 %

Celkový počet hlasov je 2196

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Šošovicová polievka

Recepty pre vás - PolievkyPridajte svoj obľúbený recept!
Šošovicová polievka

Zdenka Gabajová, 16. júla 2010

Potrebujeme:

  • 100 g šošovice
  • 4-5 zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 4 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 litra mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 1 lyžičku cukru
  • 4 cl octu

Postup:

Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Hneď pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme, tak aby sme soľ v polievke cítili. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Polievka s pečeňovými knedličkami

Pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo naškriabeme nožom, pridáve dve vajcia a strúhanku a dobre premiešame. Zmes necháme stáť 10 až...

Čítať celý recept

Červené zemiaky

Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Do kastróla si dáme trochu oleja, na ktorom osmažíme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu do červena....

Čítať celý recept

Kuracie rezne so smotanou

Vajcia si rozšľaháme v miske, pridáme kyslé smotany a pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame. Rezne si jemne naklepeme, osolíme, okoreníme...

Čítať celý recept