online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak chcete, aby kysnuté buchty vydržali dlhšie čerstvé a vláčne, potrite ich hneď po vybratí z rúry vodou zmiešanou s rumom a cukrom
  • pre lepšiu chuť rezňov pridajte pri obaľovaní do strúhanky sézamové semienka
  • aby sa tuk pri smažení šišiek neprepaľoval, pridajte doňho niekoľko plátkov surovej mrkvy, ktorá tuk ochladzuje
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[755] domace potreby
domace potreby35 %
[505] nábytok
nábytok24 %
[435] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče20 %
[438] knihy
knihy21 %

Celkový počet hlasov je 2133

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Šošovicová polievka

Recepty pre vás - PolievkyPridajte svoj obľúbený recept!
Šošovicová polievka

Zdenka Gabajová, 16. júla 2010

Potrebujeme:

  • 100 g šošovice
  • 4-5 zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 4 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 litra mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 1 lyžičku cukru
  • 4 cl octu

Postup:

Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Hneď pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme, tak aby sme soľ v polievke cítili. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Pizzové slimáčiky

Lístkové cesto si rozvaľkáme do tvaru štvorca. Natrieme naň Bambino, poukladáme šunku a plátky syra, posypeme korením a zvinieme do rolády....

Čítať celý recept

Domáca tatarská omáčka

Do misy dáme smotanu a jogurt, pridáme najemno postrúhané uhorky a cibuľu, horčicu, korenie a vegetu. Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky...

Čítať celý recept

Plnená fašírka

Mäso zmiešame s vajíčkom, žemľou navlhčenou mliekom, soľou a mletým korením. Masu rozdelíme na polovicu a každú časť rozotrieme na alobal...

Čítať celý recept