online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • ak nechcete, aby vám vajcia pri varení praskli, opláchnite ich pred varením horúcou vodou a do vody pridajte trochu octu
  • ak sa chcete zbaviť zápachu rúk po príprave rýb, umyte si ich v troche piva. Príjemne vás prekvapia vôňou chleba
  • karfiol, brokolicu, šalát alebo kapustu pred prípravou ponoríme do slanej studenej vody, aby sme sa zbavili hmyzu
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[1304] domace potreby
domace potreby37 %
[751] nábytok
nábytok21 %
[805] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče23 %
[669] knihy
knihy19 %

Celkový počet hlasov je 3529

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Šošovicová polievka

Recepty pre vás - PolievkyPridajte svoj obľúbený recept!
Šošovicová polievka

Zdenka Gabajová, 16. júla 2010

Potrebujeme:

  • 100 g šošovice
  • 4-5 zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 4 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 litra mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 1 lyžičku cukru
  • 4 cl octu

Postup:

Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Hneď pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme, tak aby sme soľ v polievke cítili. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Vyprážané bravčové karé

Naklepané rezne obaľujeme v klasickom trojobale, ktorý sa odlišuje tým, že miešame hladkú a sójovú múu v pomere 2:1. Vyprážame na oleji a

Čítať celý recept

Cuketové kocky

Cuketu a syr nastrúhame, salámu nakrájame nadrobno, pridáme šampiňóny, múku, prášok do pečiva, vajcia, soľ, vegetu, korenie, nadrobno nasekaný

Čítať celý recept

Pangasius so zeleninou

Olej nalejeme do pekáča. Pangasia osolíme a okoreníme všetkými druhmi korení z oboch strán. Naukladáme ich do pekáča, zasypeme zeleninou a pokvapkáme

Čítať celý recept