online receptár pre chutné varenieonline receptár pre chutné varenie

v kategórii:
všetky slová aspoň 1 slovo presný výraz
v názvoch podľa surovín podľa postupu

Vyberte si   recept
podľa obrázka

Vedeli ste, že ...

  • keď sekáte mandle do koláča, zmiešajte ich s trochou cukru, nebudú odskakovať
  • ak chcete chutnejší a farebnejší vývar z kostí, tak ich pred varením opečte v rúre
  • ak chcete jemnejšiu chuť kyslej šošovicovej polievky, použite namiesto octu horčicu
Anketa

Na www.recepty.pre-vas.sk by ste si kúpili


[872] domace potreby
domace potreby35 %
[559] nábytok
nábytok23 %
[534] elektrospotrebiče
elektrospotrebiče22 %
[504] knihy
knihy20 %

Celkový počet hlasov je 2469

Výsledky predchádzajúcich ankiet

Šošovicová polievka

Recepty pre vás - PolievkyPridajte svoj obľúbený recept!
Šošovicová polievka

Zdenka Gabajová, 16. júla 2010

Potrebujeme:

  • 100 g šošovice
  • 4-5 zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 4 bobkové listy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 litra mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 1 lyžičku cukru
  • 4 cl octu

Postup:

Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Hneď pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme, tak aby sme soľ v polievke cítili. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme.

Dobrú chuť!


Náhodné 3 recepty:

Falošná treska

Tvaroh najemno rozšľaháme, pridáme nadrobno postrúhanú mrkvu, nakrájané uhorky a cibuľu. Všetko spolu rozmiešame aj s tatarskou omáčkou, podľa...

Čítať celý recept

Cuketové podkovičky

Cuketu očistíme, pokrájame na centimetrové kolieska, vyrežeme z nich stred s jadierkami a prekrojíme na polovicu, čím na vzniknú podkovičky....

Čítať celý recept

Fazuľová kaša

Fazuľu si deň vopred namočíme do vody, aby nám napučala. Na ďalší deň ju dáme s tou istou vodou variť, kým nie je polomäkká. Pridáme na...

Čítať celý recept