Preskočiť na obsah

Studená nepečená torta

  • by

Potrebujeme

  • 2 balíky detských piškót
  • 5-6 veľkých 400ml balení kyslej smotany
  • 2 banány
  • 850 ml jahodového kompótu
  • granko
  • cukor

Postup:

Pripravíme si suroviny. Použiť môžeme tortovú formu alebo aj misku. Vymiešame dve veľké smotany s 8 lyžičkami cukru. Prípadne môžete pridať viac cukru, ale sladkosť pridá aj ovocie. Premiešame a necháme chvíľu odstáť. V druhej miske poriadne premiešame dve veľké smotany s 8 lyžičkami Granka. Necháme chvíľu odstáť a znovu premiešame. Jahody dáme odkvapkať na sitko a šťavu prelejeme do pohára. Bude potrebná na polievanie piškót. Nakrájame si banány aj jahody na primerane veľké časti. Do tortovej formy si začneme ukladať piškóty, ktoré polejeme šťavou z jahodového kompótu. Nasleduje prvá vrstva smotany tak, aby boli všetky piškóty zakryté. Striedavo ukladáme ovocie. Na ovocie opäť poukladáme piškóty, polejeme šťavou a dáme smotanu s Grankom. Takto postupujeme s ďalšími vrstvami, smotana, ovocie, smotana, ovocie, … Ako tortu ozdobíte, je na vašej fantázii. V chladničke chladíme cca 12 hodín, aby všetko cez seba presiaklo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *