Tajný recept z Liptova

Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.

2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.

3. Túto

Potrebujeme

  • 1 balenie Liptov Korbáčiky HRAVÉ
  • 150 g kuracích pŕs
  • 350 g mletého mäsa pol na pol hovädzie a bravčové
  • 70 g kuracích pečienok
  • 1 ČL posekaného tymiánu
  • 2 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL ostrej mletej
    paprikovej pasty
  • soľ a korenie

Postup:

1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.

2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.

3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.

4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

0 komentárov k článku “Tajný recept z LiptovaPridajte vlastný →

Pridaj komentár