Preskočiť na obsah

Veľkonočná baba

Potrebujeme

  • 1 kg údenej krkovičky bez kosti
  • 2 domáce klobásky
  • 7 starších žemlí
  • 10 vajec
  • pažítka
  • 1 cibuľa
  • korenie
  • bravčová masť
  • strúhanka

Postup:

Mäso a klobásky uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Žemle namočíme do studenej vody, aby sa rozmočili. V rukách ich roztrháme, pridáme 5 celých vajec, 5 žĺtkov, nakrájanú cibuľu, pažítku, štipku korenia a všetko dobre rukou premiešame. Napokon vareškou primiešame tuhý sneh z 5 bielkov. Väčší kastról vymažeme masťou a vysypeme strúhankou. Vylejeme cesto a dáme piecť asi na 50 minút, aby baba chytila červenú kôrku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *