Preskočiť na obsah

Žemľová polievka

Potrebujeme

  • 4 žemle
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 3 polievkové lyžice sladkej smotany
  • menšia cibuľa
  • 1 vajce
  • 2 kocky hovädzieho bujónu
  • zelenina podľa chuti (mrkva, petržlen, zeler, …)
  • soľ
  • štipka muškátového orecha

Postup:

Žemle rozkrojíme na štvrtinky a spolu so zeleninou dáme do osolenej vody. Necháme rozvariť.

Medzitým rozmiešame v studenej vode múku na riedku kašu a za stáleho miešania pridávame do polievky. Polievku ešte raz necháme zovrieť, prípadne horúcou vodou zriedime, ak je príliš hustá.

Pridáme maslo, bujón, štipku muškátového orecha a vajce rozšľahané so smotanou. Chvíľu ešte povaríme a pred podávaním pridávame jemne posekanú a dozlatista opraženú cibuľu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *