Preskočiť na obsah

Ako sme prišli k novej kuchynskej linke

  • by

Ruku na srdce, kde sa odohráva väčšina vašich kulinárskych pokusov? Kde sa vám prvý raz niečo pripálilo? Kde ste prvýkrát uvarili výborný obed? V kuchyni.

Keď sme kúpili byt, bola v ňom iba klasická paneláková kuchyňa, jednoduchá stará kuchynská linka, ktorá mala svoje najlepšie roky dávno za sebou. Dokonca to bolo riešené tak hlúpo, že pri varení som si pripadal, že stojím na chodbe. Strašné.

Priznám sa, že v takom prostredí som nepociťoval takmer žiadnu radosť z varenia.

Kuchynský stôl tiež nestál za veľa. Prvým bol staručký drevený stôl, ktorý bol síce pevný, ale … zďaleka nepatril medzi štýlový nábytok.

Po niekoľkých mesiacoch sme sa rozhodli prerobiť panelákové jadro za murované a popritom sme premýšľali aj nad tým, ako zmeniť kuchyňu … aj kuchynskú linku.

Priznám sa, že premýšľanie bolo dlhé, ale výsledok stojí za to. Z jednoduchej kuchynskej linky umiestnenej prakticky v chodbe, sme prešli na rohovú kuchynskú linku od slovenského výrobcu. Museli sme sa trochu uskromniť v kúpeľni s kratšou vaňou, aby sme do novej kuchyne zmestili aj rohovú kuchynskú linku, aj stôl.

Ide síce o kratšiu verziu kuchynskej linky, kde sa zmestilo rohové umývadlo, vstavané spotrebiče, menšia pracovná doska a vysoké skrinky, aby sme trochu vykompenzovali menší úložný priestor. Sme spokojní.

Chceli sme štýlový nábytok a teda aj štýlový stôl, rozhodli sme sa pre sklenený. Prvý sa nám bohužiaľ rozlepil – čudné. Predajca povedal, že s takou reklamáciou sa ešte nestretol a úplne v pohode nám vrátil peniaze v plnej výške a kúpili sme si nový sklenený stôl. Podobný predchádzajúcemu. Zatiaľ drží a každému sa páči.

V tej dobe, ale aj teraz nám veľa pomohlo vyhľadávanie na internete, aj ako inšpirácia, aj ako výborné prostredie pre výhodnú kúpu nábytku.