Potrebujeme
Cesto:
- 6 žĺtkov
- 6 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžice kakaa
- 4 lyžice mletých orechov
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- sneh z 6 bielkov
Plnka:
- 250 g mletých orechov
- 80 g masla
- 80 g práškového cukru
- 1 dcl mlieka
Punč:
- 250 ml vody
- 3 hrste kryštálového cukru
- šťava z jedného citróna
- 1 lyžica červenej marmelády
Postup:
Vyšľaháme žĺtky, cukor, 6 lyžíc horúcej vody a lyžicu oleja. Pridáme strúhanku, múku, orechy, kakao, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto upečieme a rozkrojíme na polovicu alebo upečieme dva pláty. Prvý natrieme polovicou plnky, na ňu poukladáme piškóty namočené v punči, potrieme zvyšnou plnkou, priložíme druhú polovicu cesta. Na chvíľu zaťažíme a polejeme čokoládovou polevou.
Plnka:
Orechy, mlieko a cukor sparíme a do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
Punč:
Všetky suroviny necháme zovrieť, do vlažného punču pridáme trochu rumu a červenej potravinárskej farby alebo hustého červeného sirupu na zafarbenie.