Preskočiť na obsah

Božie rezy

  • by

Potrebujeme

Cesto:

  • 6 žĺtkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice kakaa
  • 4 lyžice mletých orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sneh z 6 bielkov

Plnka:

  • 250 g mletých orechov
  • 80 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 1 dcl mlieka

Punč:

  • 250 ml vody
  • 3 hrste kryštálového cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 1 lyžica červenej marmelády

Postup:

Vyšľaháme žĺtky, cukor, 6 lyžíc horúcej vody a lyžicu oleja. Pridáme strúhanku, múku, orechy, kakao, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto upečieme a rozkrojíme na polovicu alebo upečieme dva pláty. Prvý natrieme polovicou plnky, na ňu poukladáme piškóty namočené v punči, potrieme zvyšnou plnkou, priložíme druhú polovicu cesta. Na chvíľu zaťažíme a polejeme čokoládovou polevou.

Plnka:
Orechy, mlieko a cukor sparíme a do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.

Punč:
Všetky suroviny necháme zovrieť, do vlažného punču pridáme trochu rumu a červenej potravinárskej farby alebo hustého červeného sirupu na zafarbenie.