Preskočiť na obsah

Brnenské rezne

  • by

Brnenský rezeň (brněnský rošťák) patrí medzi plnené rezne, ktorým určite neodoláte. Okrem bravčového mäsa občas používam aj kuracie mäso a rezne sú stále famózne.

Potrebujeme:

  • 4 hrubšie bravčové rezne zo stehna
  • soľ
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • olej
  • strúhanka

Plnka:

  • 1 lyžica masla
  • 100 g šunkovej salámy
  • 50 g hrášku
  • 1 vajce
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup:

Rezne pozdĺžne narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu a veľmi jemne vyklepeme.

Na masle si opražíme nakrájanú šunku a hrášok, pridáme rozšľahané vajce, posolíme a miešame do zhustnutia. Pridáme petržlenovú vňať a znovu premiešame.

Kapsy naplníme pripravenou plnkou, okraje uzatvoríme a rezne obalíme v klasickom trojobale z múky, vajec a strúhanky. Vyprážame v horúcom oleji.

Pripravené brnenské rezne podávame so zemiakovou kašou.

A nezabudnite použiť pri varení vašu obľúbenú panvicu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *