Preskočiť na obsah

Chutný pekáčik

Potrebujeme

  • 4 plátky hovädzieho mäsa (roštenka)
  • 4 plátky bravčového mäsa (karé)
  • 4 kuracie rezne
  • pór
  • 4 veľké mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 zeler
  • cesnak
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 kocky zeleninového bujónu
  • 100 g syra Eidam
  • olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

Na dno pekáča dáme malé množstvo oleja a nato navrstvíme pór nakrájaný na hrubšie krúžky. Mrkvu, petržlen a zeler si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Mäso osolíme a okoreníme. Na pór položíme plátky hovädzieho mäsa potreté roztretým cesnakom a dáme vrstvu strúhanej zeleniny. Ďalej plátky bravčového mäsa, rozotretý cesnak a opäť vrstvu zeleniny. Kuracie rezne a navrch zvyšok zeleniny. Dáme piecť do rúry.

Po 30 minútách´podlejeme 0,2 dcl zeleninového vývaru a opäť pečieme 30 minút, následne zalejeme smotanou a dopečieme ešte asi 30-40 minút. Tesne pred koncom posypeme nastrúhaným syrom, aby sa rozpustil. Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *