Potrebujeme
- 1
- 5 l vody
- 1 cibuľa
- soľ a korenie
- 200 g zemiakov
- 1 ČL mletej červenej papriky
- ½ ČL rasce
- 125 g Liptov Bryndze
- 100 ml sladkej smotany
- 2 krajce čierneho chleba
- 1 PL lyžica masti
Postup:
Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.
Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.
Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.
Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!