Preskočiť na obsah

Hovädzí biftek

Potrebujeme

  • 0,5 kg chudého mäsa napr. sviečkovice
  • veľká cibuľa
  • 1 polievkovú lyžicu múky
  • 40 g masla
  • citrónová šťava
  • soľ, korenie

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky a dobre naklepeme. Štedro potrieme soľou a korením. Nadrobno pokrájame cibuľu a nožíkom ju popritláčame na jednu stranu bifteku.

Na panvici rozpálime maslo a bifteky za neustáleho polievania tukom prudko opečieme z oboch strán dohneda. Ak pri pritlačení (nie pichaní) mäsa vidličkou stále vyteká krvavá šťava, tak ich ešte necháme v panvici na zohriatej platni.

Múku zmiešame so studenou vodou a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Necháme zovrieť, priložíme bifteky a necháme ešte 10 – 15 minút odstáť bez varenia.

Pred podávaním pokvapkáme bifteky citrónovou štavou a podávame s opekanými zemiakmi alebo hlávkovým šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *