Potrebujeme
- 0,5 kg chudého mäsa napr. sviečkovice
- veľká cibuľa
- 1 polievkovú lyžicu múky
- 40 g masla
- citrónová šťava
- soľ, korenie
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie plátky a dobre naklepeme. Štedro potrieme soľou a korením. Nadrobno pokrájame cibuľu a nožíkom ju popritláčame na jednu stranu bifteku.
Na panvici rozpálime maslo a bifteky za neustáleho polievania tukom prudko opečieme z oboch strán dohneda. Ak pri pritlačení (nie pichaní) mäsa vidličkou stále vyteká krvavá šťava, tak ich ešte necháme v panvici na zohriatej platni.
Múku zmiešame so studenou vodou a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Necháme zovrieť, priložíme bifteky a necháme ešte 10 – 15 minút odstáť bez varenia.
Pred podávaním pokvapkáme bifteky citrónovou štavou a podávame s opekanými zemiakmi alebo hlávkovým šalátom.