Potrebujeme
- 0,5 kg sviečkovice
- 1 polievkovú lyžicu tuku
- 2 polievkové lyžice múky
- citrónová kôra
- cibuľa
- korenie, soľ, mletá paprika
- 2 paradajky
Postup:
Na tuku opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a za stáleho miešania spolu opražíme.
Následne vlejeme pol šálky horúcej vody, pridáme citrónovú kôru, soľ, korenie, papriku a necháme prikryté udusiť domäkka.
Ak je mäso mäkké, zaprášime ho múkou, dobre premiešame a pomaly podlievame vlažnou vodou, pokiaľ nezískame potrebnú omáčku. Necháme dovariť do zmäknutia. Po dovarení pridáme do hotového hovädzieho gulášu 2 udusené rozotreté paradajky.
Podávame so zemiakmi alebo knedľou.