Preskočiť na obsah

Hovädzí guláš

Potrebujeme

  • 0,5 kg sviečkovice
  • 1 polievkovú lyžicu tuku
  • 2 polievkové lyžice múky
  • citrónová kôra
  • cibuľa
  • korenie, soľ, mletá paprika
  • 2 paradajky

Postup:

Na tuku opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso a za stáleho miešania spolu opražíme.

Následne vlejeme pol šálky horúcej vody, pridáme citrónovú kôru, soľ, korenie, papriku a necháme prikryté udusiť domäkka.

Ak je mäso mäkké, zaprášime ho múkou, dobre premiešame a pomaly podlievame vlažnou vodou, pokiaľ nezískame potrebnú omáčku. Necháme dovariť do zmäknutia. Po dovarení pridáme do hotového hovädzieho gulášu 2 udusené rozotreté paradajky.

Podávame so zemiakmi alebo knedľou.

Pridaj komentár