Preskočiť na obsah

Hovädzia roláda

Potrebujeme

  • 750 g chudého vysokého mäsa
  • veľká cibuľa
  • 80 g údenej slaniny
  • 1/4 kg hríbov
  • petržlenovú vňať
  • postrúhanú citrónovú kôru
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 100 g masla
  • trochu bieleho suchého vína

Postup:

Mäso vyklepeme tĺčikom na mäso na veľký plát. Dobre potrieme soľou a korením. Nadrobno pokrájame cibuľu, na kocky údenú slaninu a opražíme dosvetla.

Na mäso poukladáme prísady – strúhanku (zľahka posypať), slaninu s cibuľou, posekanú petržlenovú vňať, postrúhanú citrónovú kôru a dusené hríby. Následne pevne stočíme a previažeme niťou.

V hrnci rozpálime maslo, vložíme doň roládu a prudko opečieme zo všetkých strán. potom roládu vyberieme.

V šálke so studenou vodou rozhabarkujeme múku, za stáleho miešanie pridáme k tuku a necháme zovrieť. Pridáme kyslú smotanu, opäť vložíme roládu a dusíme pokiaľ mäso nezmäkne. Nakoniec prilejeme trochu bieleho vína.

Hovädziu roládu môžeme podávať so zemiakmi, zeleninou, prípadne so šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *