Preskočiť na obsah

Jablčník s makom

  • by

Potrebujeme

  • 500 g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 2 dcl oleja
  • 2 dcl vlažnej vody
  • 150 pomletého maku
  • 300 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 kg jabĺk
  • 2 vanilínové cukry
  • čokoládová poleva

Postup:

Jablká očistíme, pokrájame na menšie kúsky, podlejeme troškou vody a udusíme domäkka. Keď sú hotové, pridáme vanilínový cukor a necháme vychladnúť. Vyšľaháme 300 g práškového cukru, žĺtky, olej a vodu do penista. Pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a primiešame do nej mak s 200 g práškového cukru. Na plech dáme mastný papier, vyjeleme jablká a rozotrieme po celom plechu. Na jablká vylejeme makovú piškótu a na to bielu. Pečieme pri teplote 150 stupňov 30-40 minút. Po vychladnutí vyberieme z plechu a otočíme tak, aby boli jablká navrchu. Polejeme čokoládovou polevou.