Potrebujeme
- 500 g práškového cukru
- 6 vajec
- 2 dcl oleja
- 2 dcl vlažnej vody
- 150 pomletého maku
- 300 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 kg jabĺk
- 2 vanilínové cukry
- čokoládová poleva
Postup:
Jablká očistíme, pokrájame na menšie kúsky, podlejeme troškou vody a udusíme domäkka. Keď sú hotové, pridáme vanilínový cukor a necháme vychladnúť. Vyšľaháme 300 g práškového cukru, žĺtky, olej a vodu do penista. Pridáme múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a primiešame do nej mak s 200 g práškového cukru. Na plech dáme mastný papier, vyjeleme jablká a rozotrieme po celom plechu. Na jablká vylejeme makovú piškótu a na to bielu. Pečieme pri teplote 150 stupňov 30-40 minút. Po vychladnutí vyberieme z plechu a otočíme tak, aby boli jablká navrchu. Polejeme čokoládovou polevou.