Potrebujeme
- 2 jablká
- 80 g masla
- 3 vajcia
- mlieko
- hladkú múku
- olej
- škoricový cukor
- vanilínový cukor
- 50 g práškového cukru
- džem
Postup:
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici si roztopíme 30 g masla a jablká opečieme domäkka spolu so škoricovým cukrom. Necháme ich vychladnúť. Práškový cukor si vymiešame so zvyšným maslom a žĺtkami. Pridáme 2 dcl mlieka, vanilkový cukor a toľko hladkej múky, aby sme vytvorili polotuhé cesto. Pridáme jablká a napokon sneh ušľahaný z bielkov. Na panvici pečieme z oboch strán placky, ktoré natrieme džemom. Môžme poliať roztopenou čokoládou. Rovnako dobre chutia teplé i studené.