Preskočiť na obsah

Jablkovo-makový koláč

  • by

Potrebujeme

  • 240 g smetolu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • cca 0,5kg polohrubej múky
  • 3 väčšie jablká
  • 150 mletého maku
  • 3 vanilínové cukry
  • tuk a hrubá múka na vysypanie plechu

Postup:

Z cukru, vajec, smetolu, prášku do pečiva a polohrubej múky si vypracujeme hladké nelepivé linecké cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice, prvú rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou a upečieme.
Plnka:
Jablká ošúpeme, nahrubšie nastrúhame a premiešame s vanilínovým cukrom a mletým makom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *