Preskočiť na obsah

Kuracie mäso v šampiňónovej omáčke

  • by

Potrebujeme

  • 500 g uvareného kuracieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice masla
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 litra kuracieho vývaru
  • 250 ml kyslej smotany
  • soľ

Postup:

Maslo rozpustíme na panvici a speníme na ňom pokrájanú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a udusíme domäkka. Z lyžice masla a múky si pripravíme zápražku, zriedime ju vývarom a prevaríme. Osolíme, pridáme podusené šampiňóny s cibuľou, kyslú smotanu a necháme chvíľku prevrieť. Napokon primiešame na kocky nakrájané kuracie mäso. Podávame s cestovinami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *