Preskočiť na obsah

Kváskové langoše

  • by

Potrebujeme:

  • rozkvas – 80 g špaldovej hladkej múky, 80 ml vody, 2 PL kvásku
  • 400 g hladkej múky
  • 150 ml vody
  • 1 KL soli
  • 4 PL kyslej smotany (alebo biely jogurt Activia)
  • cesnak, soľ, voda
  • kečup
  • tvrdý syr

Postup:

Ráno som si pripravil rozkvas a približne 10-12 hodín som ho nechal kvasiť (do večera).

Aby som zistil, či je už rozkvas pripravený, nabral som na lyžičku trochu rozkvasu a vložil do pohára s vodou. Zostal plávať pekne na hladine a nerozpadal sa, čiže bol pripravený.

Následne som pripravil cesto z rozkvasu a ostatných surovín. Nechal som ho kysnúť približne 2 hodiny a potom som ho vložil do chladničky.

Ráno som cesto vybral z chladničky a nechal som ho pri izbovej teplote aklimatizovať cca 2 hodinky. Potom som ho rozdelil na 8 bochníčkov, poukladal na olejom vymastený plech, prikryl fóliou a nechal ešte hodinku, dve podkysnúť.

A už som len prstami namočenými v oleji bochníky rozťahoval a vkladal do horúceho oleja. Hotové langoše som samozrejme nechal odkvapkať z oleja v hrnci na papierovej utierke.

Hotové langoše som potrel cesnakom rozmiešaným v slanej vode. Ak máte chuť, pridajte si kečup a nastrúhaný syr.

Dobrú chuť 😀