Potrebujeme
- 0,5 kg teľacieho stehna
- 60 g údenej slaniny
- 1,25 dl kyslej smotany
- 1 polievkovú lyžicu múky
- 1 polievkovú lyžicu tuku
- cibuľa, zeler, mrkva, petržlen
- 2 lyžičky cukru
- suché biele víno
- Octová marináda: ocot a vodu v pomere 1:1, 5 klinčekov, bobkový list, 6 zrniek celého korenia, kúsok citrónovej kôry
Postup:
Mäso prešpikované surovou údenou slaninou s polovicou marinády, do ktorej ešte pridáme polovicu cibule, trochu zeleru, mrkvy, petržlenu, pečieme v horúcej rúre 1,5 – 2 hodiny a podlievame kyslou smotanou.
Medzitým dohneda opražíme múku, tuk a cukor, rozmiešame so studenou vodou a prilejeme do vývaru.
Vyberieme mäso a pokrájame ho na plátky. Omáčku prepasírujeme a dochutíme vínom. Do hotovej omáčky vložíme nakrájané mäsové plátky a necháme ich pri nízkej teplote ešte 15 minút zohrievať.
Ako prílohu môžeme využiť knedle.