Preskočiť na obsah

Marinované teľacie stehno na smotane

Potrebujeme

  • 0,5 kg teľacieho stehna
  • 60 g údenej slaniny
  • 1,25 dl kyslej smotany
  • 1 polievkovú lyžicu múky
  • 1 polievkovú lyžicu tuku
  • cibuľa, zeler, mrkva, petržlen
  • 2 lyžičky cukru
  • suché biele víno
  • Octová marináda: ocot a vodu v pomere 1:1, 5 klinčekov, bobkový list, 6 zrniek celého korenia, kúsok citrónovej kôry

Postup:

Mäso prešpikované surovou údenou slaninou s polovicou marinády, do ktorej ešte pridáme polovicu cibule, trochu zeleru, mrkvy, petržlenu, pečieme v horúcej rúre 1,5 – 2 hodiny a podlievame kyslou smotanou.

Medzitým dohneda opražíme múku, tuk a cukor, rozmiešame so studenou vodou a prilejeme do vývaru.

Vyberieme mäso a pokrájame ho na plátky. Omáčku prepasírujeme a dochutíme vínom. Do hotovej omáčky vložíme nakrájané mäsové plátky a necháme ich pri nízkej teplote ešte 15 minút zohrievať.

Ako prílohu môžeme využiť knedle.

Pridaj komentár