Potrebujeme:
- 400 g práškového cukru
- 5 vajec
- 4 lyžice medu
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 250 g smetolu
- 750 g hladkej múky
- pol lyžičky škorice
Poleva:
- 140 g práškového cukru
- 1 bielok
Postup:
Všetky suroviny rukou zmiesime na hladké cesto. Ak by bolo príliš riedke, pridáme ešte trochu múky. Hotové cesto odložíme aspoň na 12 hodín do chladu.
Na druhý deň si ho prekrojíme na viac dielov, ktoré postupne rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary medovníkov, ktoré pečieme na suchom plechu dozlata.
Medovníky si môžme vyzdobiť polevou, ktorú pripravíme z dvakrát preosiateho cukru a bielka. Šľaháme ručne vareškou aspoň pol hodiny, poleva sa nesmie liať prúdom a sama sa krásne vybieli.