Hovädzí jazyk najskôr uvaríme, stiahneme z neho kožu a pokrájame na plátky hrubé ako prst.
Plátky z hovädzieho jazyka mierne nasolíme a nakoreníme. Následne ich obaľujeme v múke a vypražíme z oboch strán na horúcom masle.
Následne pri
Potrebujeme
- 0,5 kg hovädzieho jazyka
- 40 g masla
- múku na obaľovanie
- soľ, korenie
Postup:
Hovädzí jazyk najskôr uvaríme, stiahneme z neho kožu a pokrájame na plátky hrubé ako prst.
Plátky z hovädzieho jazyka mierne nasolíme a nakoreníme. Následne ich obaľujeme v múke a vypražíme z oboch strán na horúcom masle.
Následne prilejeme trochu vývaru a prikryté necháme stáť 10 – 15 minút na horúcej plani..
Ako prílohu môžeme využiť opekané zemiaky, zeleninu a rôzne druhy šalátov.
0 komentárov k “Opekaný hovädzí jazyk”Pridajte vlastný →