Potrebujeme
- 1/2 kg ryže
- 400 g mletého vareného alebo pečeného mäsa
- 2 vajcia
- soľ
- vegetu
- mleté čierne korenie
- olej
- masť
- hladkú múku
- 500 g drtených paradajok
- kryštálový cukor
- ocot
- zemiaky
- cibuľu
Postup:
Ryžu opláchneme a necháme usušiť. Rozpálime si olej, pridáme suchú ryžu, ktorú opražíme spolu s cibuľou, posolíme a zalejeme horúcou vodou tak, aby bola asi 1 a 1/2 cm nad ryžou. Domäkka ju udusíme a necháme vychladnúť. Medzitým si očistíme zemiaky a uvaríme ich v osolenej vode. Vychladnutú ryžu zmiešame s mäsom a vajíčkami, ochutíme vegetou a korením a dáme na pekáč vymastený olejom upiecť do rúry dochrumkava. Z masti a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, rozmiešame a pridáme drtené paradajky. Keď omáčka vrie, osolíme ju a ochutíme cukrom a octom tak, aby sme vytvorili sladkokyslú chuť. Upečenú mäsovú zmes nakrájame na kocky a zalejeme paradajkovou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi.