Potrebujeme
- 5 veľkých zemiakov
- 250 g bryndze
- 10 plátkov natenko nakrájanej oravskej slaniny
- pochúťkovú kyslú smotanu
- pažítku
- červenú sladkú papriku
- soľ
- olej
Postup:
Zemiaky poriadne umyjeme a dáme variť v šupke. Vodu osolíme a zemiaky uvaríme do polomäkka. Prechladnuté ich po dĺžke prekrojíme aj so šupkou na polovicu a vydlabeme do nich jamky. Poukladáme ich na plech pokvapkaný olejom a do jamiek vložíme bryndzu premiešanu s červenou paprikou. Navrch položíme slaninu tak, aby sme bryndzu prikryli. Dáme piecť do horúcej rúry asi na 15 minúť, kým sa nám nazapečú pekne do červena. Podávame s kyslou smotanu premiešanou s nakrájanou pažítkou. Ak nemáte radi na zemiakoch šupku, môžte si ich ošúpať.