Preskočiť na obsah

Pastierske zemiaky

  • by

Potrebujeme

  • 5 veľkých zemiakov
  • 250 g bryndze
  • 10 plátkov natenko nakrájanej oravskej slaniny
  • pochúťkovú kyslú smotanu
  • pažítku
  • červenú sladkú papriku
  • soľ
  • olej

Postup:

Zemiaky poriadne umyjeme a dáme variť v šupke. Vodu osolíme a zemiaky uvaríme do polomäkka. Prechladnuté ich po dĺžke prekrojíme aj so šupkou na polovicu a vydlabeme do nich jamky. Poukladáme ich na plech pokvapkaný olejom a do jamiek vložíme bryndzu premiešanu s červenou paprikou. Navrch položíme slaninu tak, aby sme bryndzu prikryli. Dáme piecť do horúcej rúry asi na 15 minúť, kým sa nám nazapečú pekne do červena. Podávame s kyslou smotanu premiešanou s nakrájanou pažítkou. Ak nemáte radi na zemiakoch šupku, môžte si ich ošúpať.