Preskočiť na obsah

Perníkový koláč

Potrebujeme

Cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 240 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g masla
  • 4 lyžice horúceho medu
  • mletá škorica
  • lyžička sódy bikarbóny

Plnka:

  • slivkový lekvár
  • pomleté orechy vajce na potretie

Postup:

Z múky, cukru, masla, vajec, horúceho medu, mletej škorice a zo sódy bikarbóny pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 4 diely a odložíme ich na 2 hodiny na chladné miesto. Plech na pečenie vymastíme. Každý diel odležaného cesta rozvaľkáme, položíme na plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme 2 hrsťami pomletých orechov. Naplnený koláč potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v mierne vyhriatej rúre 40 minút. Po upečení je lepšie koláč krájať až na druhý deň.

Pridaj komentár