Preskočiť na obsah

Pivové fánky

  • by

Potrebujeme

1. cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 200 ml svetlého piva
  • 200 ml vody
  • štipka soli

2. cesto:

  • 200 g Palmarinu
  • 200 g hladkej múky
  • práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
  • olej a Cera na vyprážanie

Postup:

Do múky dáme štipku soli, žĺtky, pivo a vodu. Vypracujeme hladké cesto a natenko ho rozvaľkáme. Z múky a tuku pripravíme druhé cesto a urobíme z neho kocku. Položíme ju do stredu prvého cesta, zabalíme a spolu znovu rozvaľkáme. Potom cesto poskladáme a po 15 minútach postup ešte dvakrát zopakujeme. Nakoniec cesto znovu rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a do každého urobíme dva zárezy. Vyprážame v rozpustenej Cere zmiešanej s olejom doružova a horúce ich obaľujeme v cukre.