Potrebujeme
1. cesto:
- 500 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 200 ml svetlého piva
- 200 ml vody
- štipka soli
2. cesto:
- 200 g Palmarinu
- 200 g hladkej múky
- práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
- olej a Cera na vyprážanie
Postup:
Do múky dáme štipku soli, žĺtky, pivo a vodu. Vypracujeme hladké cesto a natenko ho rozvaľkáme. Z múky a tuku pripravíme druhé cesto a urobíme z neho kocku. Položíme ju do stredu prvého cesta, zabalíme a spolu znovu rozvaľkáme. Potom cesto poskladáme a po 15 minútach postup ešte dvakrát zopakujeme. Nakoniec cesto znovu rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a do každého urobíme dva zárezy. Vyprážame v rozpustenej Cere zmiešanej s olejom doružova a horúce ich obaľujeme v cukre.