Preskočiť na obsah

Rýchla zeleninová polievka

Potrebujeme

  • 2 väčšie zemiaky
  • 400 g mrazenej zeleniny
  • soľ
  • vegeta
  • halušky: hrubá múka, 2 vajcia, vegeta

Postup:

Očistené a nadrobno pokrájané zemiaky chvíľu varíme v osolenej vode. Keď začínajú mäknúť, tak k nim pridáme mrazenú zeleninu. Necháme ďalej variť až kým nie je zelenina mäkká. Zemiaky sa čiastočne rozvaria, preto nie je potrebné ďalšie zahusťovanie polievky.

Následne po malých lyžičkách vhadzujeme do variacej sa polievky malé haluštičky z pripravenej zmesi.

Polievku i s haluškami ešte krátko, asi 5 minút, povaríme. Dochutíme soľou a vegetou a môžeme podávať. Polievka by mala postačovať pre 4 osoby.

Halušky:

Do rozšľahaných vajíčok postupne pridávame múku a ďalej miesame, aby sme dostali hustejšiu zmes, ktorá z vidličky, ktorou ju miešame nesteká. Dochutíme štipkou vegety.

Pridaj komentár