Potrebujeme
- 1/4 kg šampiňónov
- 2 polievkové lyžice tuku
- 2 polievkové lyžice múky
- cibuľa
- petržlenová vňať
- korenie
- soľ
- 1 vajce
- 2 žemle (chlieb)
- hovädzí bujón
- 50 cl bieleho vína
Postup:
Šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na drobné kúsky. V hrnci rozpálime tuk, pridáme šampiňóny, soľ, korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a prikryté udusíme do mäkka.
V šálke so studenou vodou rozhabarkujeme múku a za stáleho miešania pridávame do šampiňónov.
Do zmesi prilejeme vopred pripravený hovädzí vývar a dobre povaríme. Nakoniec prilejeme pripravené víno a rozšľahané vajce. Ešte chvíľu varíme.
Šampiňónovú polievku podavéme s opraženými kockami chleba alebo žemle. Opražené kocky chleba pridávajte až na tanier, po pridaní do hrnca s polievkou sa po chvíli rozmočia a „už to nie je ono“.