Potrebujeme
- 200 g hranol Liptov Gerlachu neúdeného
- 200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
- údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
- 100 g údených Liptov Eidam plátkov
- 50 g Liptov Bryndze
- údené aj neúdené Liptov Parenice
- 25 g Liptov Masla
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- zelené aj čierne olivy bez kôstok
- hrozno
- cherry paradajky
- petržlenová vňať
- polovičky ošúpaných orechov
- špáradlá
Postup:
1. Z bryndze, masla a mletej papriky vymiešame jemnú masu. Tú natierame na plátky údeného Liptov Eidamu vo vrstve hrubej cca 1-2 mm, na to položíme ďalší plátok a takto pokračujeme do výšky 1,5 cm.
2. Následne tieto plátky nakrájame na kocky. Vyberieme si peknú misu, tanier či dekoratívne drevo a uložíme ich ku kraju.
3. Potom začneme ukladať smerom do stredu aj ostatné lahodné syry: na kocky nakrájaný Kriváň s olivami, zaň ukladáme kvádriky Liptov Gerlachu s vňatkou, cherry paradajkami a hroznom. Dozadu navŕšime plátkové syry zatočené do kornútikov,
parenice a korbáčiky.
4. Vkusne preložíme zeleninou