Preskočiť na obsah

Silvestrovská syrová misa

  • by

Potrebujeme

  • 200 g hranol Liptov Gerlachu neúdeného
  • 200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
  • údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
  • 100 g údených Liptov Eidam plátkov
  • 50 g Liptov Bryndze
  • údené aj neúdené Liptov Parenice
  • 25 g Liptov Masla
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • zelené aj čierne olivy bez kôstok
  • hrozno
  • cherry paradajky
  • petržlenová vňať
  • polovičky ošúpaných orechov
  • špáradlá

Postup:

1. Z bryndze, masla a mletej papriky vymiešame jemnú masu. Tú natierame na plátky údeného Liptov Eidamu vo vrstve hrubej cca 1-2 mm, na to položíme ďalší plátok a takto pokračujeme do výšky 1,5 cm.

2. Následne tieto plátky nakrájame na kocky. Vyberieme si peknú misu, tanier či dekoratívne drevo a uložíme ich ku kraju.

3. Potom začneme ukladať smerom do stredu aj ostatné lahodné syry: na kocky nakrájaný Kriváň s olivami, zaň ukladáme kvádriky Liptov Gerlachu s vňatkou, cherry paradajkami a hroznom. Dozadu navŕšime plátkové syry zatočené do kornútikov,
parenice a korbáčiky.

4. Vkusne preložíme zeleninou