Potrebujeme:
- 2 PL kvásku (alebo zvyšok kvásku po kŕmení)
- 70 g špaldovej krupice
- 140 g špaldovej hladkej múky
- 280 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 väčšie jablko
Postup:
Kvások som spolu s múkou, krupicou a mliekom dobre vymiešal a odložil na celú noc do chladničky (približne 12 hodín).
Na druhý deň ráno som nechal cesto hodinku odpočívať pri izbovej teplote. Potom som pridal 1 jemne nastrúhané jablko, 1 vajce, poriadne premiešal a vysmážal malé lievance.
Z tohto množstva surovín ich vychádza asi 14, podľa toho, aké budete robiť. Ja som nemal panvicu na lievance, tak boli také… rôzne 😀
My sme si ich dali s džemom a nutelou. Dobrú chuť 😀