Preskočiť na obsah

Špaldovo-jablkové lievance z kvásku

  • by

Potrebujeme:

  • 2 PL kvásku (alebo zvyšok kvásku po kŕmení)
  • 70 g špaldovej krupice
  • 140 g špaldovej hladkej múky
  • 280 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 väčšie jablko

Postup:

Kvások som spolu s múkou, krupicou a mliekom dobre vymiešal a odložil na celú noc do chladničky (približne 12 hodín).

Na druhý deň ráno som nechal cesto hodinku odpočívať pri izbovej teplote. Potom som pridal 1 jemne nastrúhané jablko, 1 vajce, poriadne premiešal a vysmážal malé lievance.

Z tohto množstva surovín ich vychádza asi 14, podľa toho, aké budete robiť. Ja som nemal panvicu na lievance, tak boli také… rôzne 😀

My sme si ich dali s džemom a nutelou. Dobrú chuť 😀