Eidam ponoríme v mikroténovom vrecku do horúcej vody a necháme ho zmäknúť. Medzitým mäkké syry vyšľaháme na hladký krém, ak treba, zriedime mliekom. Podľa nami zvolenej verzie (sladkej alebo slanej) nakrájame suroviny na drobné kúsky. Zmäknutý eidam
Potrebujeme
- 150 g eidamu
- 1 syr Lučina
- 2 kocky syrokrému
- trošku mlieka
Sladká verzia:
- kiwi, mandarínky, banán, jablko
Slaná verzia:
- hydinová saláma, 2 natvrdo uvarené vajíčka, sterilizované uhorky, kápia
Postup:
Eidam ponoríme v mikroténovom vrecku do horúcej vody a necháme ho zmäknúť. Medzitým mäkké syry vyšľaháme na hladký krém, ak treba, zriedime mliekom. Podľa nami zvolenej verzie (sladkej alebo slanej) nakrájame suroviny na drobné kúsky. Zmäknutý eidam na podložke rozvaľkáme na plát, potrieme syrovým krémom, naukladáme nakrájané suroviny a rýchlo stočíme do rolády, aby syr nevychladol a nelámal sa. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame nakrájané na plátky.
0 komentárov k “Syrová roláda”Pridajte vlastný →