Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.
2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.
3. Túto
Potrebujeme
- 1 balenie Liptov Korbáčiky HRAVÉ
- 150 g kuracích pŕs
- 350 g mletého mäsa pol na pol hovädzie a bravčové
- 70 g kuracích pečienok
- 1 ČL posekaného tymiánu
- 2 vajíčka
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
- 2 PL paradajkového pretlaku
-
1 ČL ostrej mletej
paprikovej pasty - soľ a korenie
Postup:
1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.
2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.
3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!
0 komentárov k “Tajný recept z Liptova”Pridajte vlastný →