Potrebujeme
- 250g teľacieho mletého mäsa
- 3Pl zmesi posekaných byliniek
- saturejka
- tymián
- rozmarín
- soľ
- korenie
- 1 vajíčko
- 3PL strúhanky
- ½ strúčiku pretlačeného cesnaku
- 2-3 hrušky
- 40g Liptov Bryndze
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm.
2. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji.
3. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky.
4. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom hrušky. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou.
TIP
Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.