Preskočiť na obsah

Teľacie fašírky s rozmarínom

  • by

Potrebujeme

  • 250g teľacieho mletého mäsa
  • 3Pl zmesi posekaných byliniek
  • saturejka
  • tymián
  • rozmarín
  • soľ
  • korenie
  • 1 vajíčko
  • 3PL strúhanky
  • ½ strúčiku pretlačeného cesnaku
  • 2-3 hrušky
  • 40g Liptov Bryndze
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm.

2. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji.

3. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky.

4. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom hrušky. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou.

TIP
Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.