rku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm.
Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania
Potrebujeme
- 2 Liptov parenice údené alebo neúdené
- 20 g Liptov Masla
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 2 šalátové uhorky
- 120 g kuracích pŕs pokrájaných veľmi nadrobno
- 1 ČL karí korenia
- soľ a mleté čierne korenie
- kúsok červenej papriky pokrájanej na kocôčky
- 1 PL koriandrových lístkov pokrájaných nahrubo
Postup:
Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm.
Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút.
Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.
0 komentárov k “Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom”Pridajte vlastný →