Preskočiť na obsah

Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom

  • by

Potrebujeme

  • 2 Liptov parenice údené alebo neúdené
  • 20 g Liptov Masla
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šalátové uhorky
  • 120 g kuracích pŕs pokrájaných veľmi nadrobno
  • 1 ČL karí korenia
  • soľ a mleté čierne korenie
  • kúsok červenej papriky pokrájanej na kocôčky
  • 1 PL koriandrových lístkov pokrájaných nahrubo

Postup:

Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm.

Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút.

Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *