Potrebujeme
- 0,5 kg chudého mäsa napr. sviečkovice
- 50 g údenej slaniny
- 50 g švajčiarskeho syra
- 1 polievkovú lyžicu múky
- 40 g masla
- citrónová šťava
- soľ, korenie
Postup:
Slaninu a švajčiarsky syr pokrájame na obdĺžniky s rozmermi 2 cm x 0,5 cm. Mäso potrieme soľou, korením a prešpikujeme slaninovými a syrovými pásikmi. Rozpálime maslo a mäso prudko opečieme dohneda zo všetkých strán. Prilejem trochu horúcej vody, aby sa mäso nepripálilo. Prikryté udusíme domäkka a vyberieme.
Múku zmiešame so studenou vodou a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Dolejeme podľa potreby horúcu vodu, necháme znovu zovrieť, vložíme mäso a necháme asi 25 minút odstáť.
Viedenskú sviečkovicu podávame so zemiakmi a zeleninou.