Preskočiť na obsah

Viedenská sviečkovica

Potrebujeme

  • 0,5 kg chudého mäsa napr. sviečkovice
  • 50 g údenej slaniny
  • 50 g švajčiarskeho syra
  • 1 polievkovú lyžicu múky
  • 40 g masla
  • citrónová šťava
  • soľ, korenie

Postup:

Slaninu a švajčiarsky syr pokrájame na obdĺžniky s rozmermi 2 cm x 0,5 cm. Mäso potrieme soľou, korením a prešpikujeme slaninovými a syrovými pásikmi. Rozpálime maslo a mäso prudko opečieme dohneda zo všetkých strán. Prilejem trochu horúcej vody, aby sa mäso nepripálilo. Prikryté udusíme domäkka a vyberieme.

Múku zmiešame so studenou vodou a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Dolejeme podľa potreby horúcu vodu, necháme znovu zovrieť, vložíme mäso a necháme asi 25 minút odstáť.

Viedenskú sviečkovicu podávame so zemiakmi a zeleninou.

Pridaj komentár