Preskočiť na obsah

Zapečený karfiol

  • by

Potrebujeme

  • 1 veľký karfiol
  • olej
  • 1 cibuľa
  • maslo
  • 150 g šunky
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • 4 vajcia
  • 250 ml smotany na varenie
  • 100 g tvrdého syra

Postup:

Karfiol pokrájame na ružičky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Hotový karfiol scedíme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zapekaciu misu si vytrieme maslom, naukladáme karfiol, posypeme opraženou cibuľou, nakrájanou šunkou, petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme. Vajcia si rozšľaháme so smotanou a zmes zalejeme. Zapekáme, kým sa vajcia nezrazia. Pred dokončením posypeme strúhaným syrom a necháme vytvoriť zlatistú kôrku.