Preskočiť na obsah

Živánska pečienka v alobale

Potrebujeme

  • 0,5 kg bravčového stehna
  • 2 klobásy
  • 40 Dkg údenej slaniny
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 stredne veľké cibule
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • olej
  • alobal

Postup:

Z bravčového mäsa nakrájame rezne, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme. Očistené zemiaky pokrájame na kolieska. Klobásy rozkrojíme po dĺžke a potom ešte na polovice. Slaninu nakrájame na úzke pásiky a cibuľu na trochu hrubšie kolieska. Pripravíme si na každý rezeň alobal, ktorý trochu pomastíme olejom.

Na alobal postupne ukladáme posolené zemiaky, na ne slaninu, rezeň, klobásu, cibuľu. Alobal zabalíme, obidva konce dobre stlačíme, aby šťava počas pečenia nevytekala von. Balíčky alobalu dáme na suchý plech a v rúre pri teplote 40 – 45 minút necháme piecť.

Hneď po upečení podávame živánsku na tanieri v alobale s chlebom a uhorkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *