Preskočiť na obsah

Trojfarebný koláč

  • by

Potrebujeme

Tmavé cesto:

  • 100 g smetolu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • pol prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa

Svetlé cesto:

  • 150 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 dcl oleja
  • 5 lyžíc vody
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová plnka:

  • 750 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 50 g smetolu
  • hrozienka

Postup:

Všetky suroviny na tmavé cesto si dáme do misky a rukou vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme podľa veľkosti plechu. Preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvaroh, vajcia, práškový cukor, smetol a hrozienka vymiešame, príp. zriedime mliekom a vylejeme na tmavé cesto. Elektrickým šľahačom si vyšľaháme piškótové cesto z cukru, vajec, oleja a vody. Keď je cesto našľahané, pridáme múku s práškom do pečiva a vylejeme na tvarohovú plnku. Pečieme pri nižšej teplote, aby sa koláč pekne prepiekol.