Preskočiť na obsah

Fazuľová kaša

  • by

Potrebujeme

  • 2 hrste hrubej farebnej fazule švábky
  • 0,5 kg zemiakov
  • 1 dcl hrubej múky
  • 1 dcl krupicovej múky
  • soľ
  • 100 g oravskej slaniny
  • 1 cibuľa

Postup:

Fazuľu si deň vopred namočíme do vody, aby nám napučala. Na ďalší deň ju dáme s tou istou vodou variť, kým nie je polomäkká. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme úplne do mäkka. Keď sa fazuľa už rozvára, dáme hrniec na platničku a spolu so zemiakmi a vodou, v ktorej sa varia ju rozšľaháme. Hrubú múku zmiešame s krupicou a postupne zašľahávame do kaše. Ešte asi 10 minúť necháme na platničke, aby sa nám múka sparila a tým kaša zhustla. Dáme na tanier a posypeme opraženou slaninkou a cibuľou.