Potrebujeme
- 2 hrste hrubej farebnej fazule švábky
- 0,5 kg zemiakov
- 1 dcl hrubej múky
- 1 dcl krupicovej múky
- soľ
- 100 g oravskej slaniny
- 1 cibuľa
Postup:
Fazuľu si deň vopred namočíme do vody, aby nám napučala. Na ďalší deň ju dáme s tou istou vodou variť, kým nie je polomäkká. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme úplne do mäkka. Keď sa fazuľa už rozvára, dáme hrniec na platničku a spolu so zemiakmi a vodou, v ktorej sa varia ju rozšľaháme. Hrubú múku zmiešame s krupicou a postupne zašľahávame do kaše. Ešte asi 10 minúť necháme na platničke, aby sa nám múka sparila a tým kaša zhustla. Dáme na tanier a posypeme opraženou slaninkou a cibuľou.