Potrebujeme
Linecké cesto:
- 20 dkg hladkej múky
- 7 dkg práškového cukru
- 12,5 dkg smetolu
- 1 žĺtok
- 1 lyžička prášku do pečiva
- pol balíčka vanilínového cukru
Trené cesto:
- 25 dkg hladkej múky
- 6 dkg práškového cukru
- 22,5 dkg smetolu
- 1 žĺtok
Plnka:
- marmeláda
- mleté orechy
Postup:
Linecké cesto:
Vymiešame práškový cukor s maslom, pridáme žĺtok, vanilínový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vymiesime hladké cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na suchý plech.
Trené cesto:
Ohriaty margarín vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom. Primiešame žĺtok a preosiatu múku. Cesto dáme do cukrárenského sáčku a na kolieska na plechu nastriekame po obvode cesto. Pečieme dozlatista.
Koláčiky necháme vychladnúť, stredy vyplníme horúcou marmeládou a posypeme orechami.