Brnenský rezeň (brněnský rošťák) patrí medzi plnené rezne, ktorým určite neodoláte. Okrem bravčového mäsa občas používam aj kuracie mäso a rezne sú stále famózne.
Potrebujeme:
- 4 hrubšie bravčové rezne zo stehna
- soľ
- hladká múka
- 2 vajcia
- olej
- strúhanka
Plnka:
- 1 lyžica masla
- 100 g šunkovej salámy
- 50 g hrášku
- 1 vajce
- soľ
- petržlenová vňať
Postup:
Rezne pozdĺžne narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu a veľmi jemne vyklepeme.
Na masle si opražíme nakrájanú šunku a hrášok, pridáme rozšľahané vajce, posolíme a miešame do zhustnutia. Pridáme petržlenovú vňať a znovu premiešame.
Kapsy naplníme pripravenou plnkou, okraje uzatvoríme a rezne obalíme v klasickom trojobale z múky, vajec a strúhanky. Vyprážame v horúcom oleji.
Pripravené brnenské rezne podávame so zemiakovou kašou.
A nezabudnite použiť pri varení vašu obľúbenú panvicu 🙂