Preskočiť na obsah

Francúzske zemiaky

  • by

Potrebujeme

  • 1 kg drobných zemiakov
  • 3 klobásky alebo 4 obyčajné párky
  • 5 vajec
  • 250 ml smotany
  • soľ
  • korenie na pečené zemiaky
  • olej
  • cibuľa
  • tvrdý syr
  • 1 lyžica polohrubej múky

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme nadrobno. Pridáme nakrájanú cibuľu, klobásu alebo párky nakrájané na kolieska a 2 vajíčka uvarené natvrdo a pokrájané. V miske si rozšľaháme 3 vajíčka so smotanou a múkou, zalejeme zemiaky a všetko spolu dobre premiešame, osolíme a okoreníme. Dáme do vymasteného pekáča a pečime asi 30 minút na 200 stupňov. Tesne pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom.