Preskočiť na obsah

Cesnačka

Potrebujeme

  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 4-5 stredne veľkých zemiakov
  • olej
  • hladká múka
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • halušky: hrubá múka, 2 vajcia, vegeta

Postup:

Pokrájané zemiaky zalejeme vodou, pridáme soľ a mleté čierne korenie a dáme variť. Počas varenia si z približne 1 lyžice múky a oleja pripravím zápražku, do hotovej pretlačíme strúčiky cesnaku a pomiešame. Pridáme trochu vody, zamiešame a vylejeme do polievky. Následne do polievky pridáme mletú červenú papriku a necháme zovrieť.

Z 2 vajec, múky a približne 1 lyžičky vegety pripravíme polotuhé cestíčko, ale nie príliš husté a pomocou malej lyžičky hádžeme halušky do polievky. Ešte krátko povaríme a môžeme podávať.

Polievka by mala postačovať pre 4 osoby.

Pridaj komentár